Objavljeno: 07.11.2013 u 20:52 | Showtime | Komentara:

Prije godinu dana bio bez prebijene pare: Na pokeru osvojio 8,4 mil. dolara

Ryan Riess (23) bio je najmlađi finalist na Svjetskom prvenstvu u Texas Hold’emu u Las Vegasu. Osim novca dobio je i pobjedničku narukvicu od dragog kamenja…

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Amerikanac Ryan Riess (23) iz Michigana plakao je od sreće i zagrlio majku nakon što je osvojio 8,4 milijuna dolara na Svjetskom prvenstvu u pokeru u Las Vegasu. Dobio je i svjetlucavu pobjedničku narukvicu, piše Daily Mail.

Prije samo godinu dana nije imao ni centa u džepu. Sreća nije bila na njegovoj strani. Međutim, sve se promijenilo na Prvenstvu u pokeru u Indiani prošle godine. Završio je kao drugi i od tada je krenuo njegov zvjezdani uspjeh.

na-pokeru-8-4-mil-dolara-2

U finalu ‘no limit Texas Hold’ema’ pobijedio je Jaya Farbera Pandu. Odigrali su 90 ruka u četiri sata. Dodatni pritisak radio je i novac i narukvica koji su bili na stolu. Panda je bio prisiljen ići u ‘all in’ s damom i peticom, a Riess Zvijer ga je pratio. Nakon što je pokazao kralja i asa digao je ruke u zrak.

na-pokeru-8-4-mil-dolara-3

Najmlađi finalist sjeo je za finalni stol u dresu Detroit Lionsa. U jednom trenutku počeo mu se smanjivati broj čipova, ali brzo se vratio. Riess, Farber i sedam drugih finalista izbacili su 6352 druga igrača još u srpnju. Ulaz na turnir bio je 10.000 dolara.

Izvor: 24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: