Objavljeno: 01.06.2014 u 13:32 | BiH, Showtime | Komentara:

Banjalučanke očarale publiku i žiri svojim plesom i osvojile prvo mjestu u Budimpešti (VIDEO)

Banjalučka plesna grupa Oriana & Oria na međunarodnom nadmetanju u orijentalnom plesu “CAIRO Festival, Budapest 2014″ u Budimpešti, u jakoj konkurenciji osvojile su prvo mjesto te time zaslužile mnogobrojne nagrade, od kojih je i nastup na festivalu u Grčkoj pod nazivom Oriental Passion, Atina. banjalucanke-prvo-mjesto-u-budimpesti
“Pobjeda na međunarodnom festivalu orijetalnog plesa u Budimpešti za Orianu & Oria predstavlja priznanje kvaliteta rada i potvrdu da rad na razvijanju talenta i usvajanju znanja dovodi do odličnih rezultata”, rekla je za Frontal voditeljica plesne škole Aleksandra Tešanović.

Ona je dodala da će plesna škola i plesna grupa u sastavu: Teodore Mutić, Ines Bejtić,Danijele Kardaš i Tanje Bojić, kao i sve ostale članice, nastavljati učiti, putovati po svjetskim seminarima i plesnim festivalima, učiti o Orijentalnoj kulturi i približavati usvojena znanja publici, članovima studija u Banja Luci, RS i BiH.

“Stručni ocjenjivački sud uključivao je i četiri trenutno najveća imena u svijetu orijentalnog plesa: Mercedes Nieto ( Hungary) , Virdžinija Mendez (USA), Mohamed Shahin( Egypt) te Randa Kamel ( Egypt) koji nisu mogli vjerovati odakle dolazimo, iskreno nisu nikada ni čuli za našu državu i grad, i nagradili cure divnim komplimentima”, izjavila je govorila Aleksandra.

Dodala je da grupa uči od svjetskih instruktora plesa i učestvuje na festivalima, gala nastupima, te školskim produkcijama po BiH i svijetu.

Izvor: frontal.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: