Objavljeno: 11.03.2015 u 11:26 | Ostalo, Vijesti | Komentara:

ZBOG MINUTE KAŠNJENJA: Učitelji neviđeno ponizili dječaka, sljedeći dan se gorko pokajali

Učenik prvog razreda osnove škole u Oregonu, Hunter Cmelo, često kasni u školu, a učitelji ga, za kaznu, stavljaju da jede užinu iza kartonske pregrade, kako bi ga odvojili od ostale djece. Razlog zbog kojeg kasni i njegovu priču objavila je njegova baka te pokrenula lavinu dobrih djela.

ucenik-foto-facebook

“Ovo je moj unuk, Hunter. Ide u prvi razred. Auto njegove mame nekad ne upali odmah. Nekad kasni po nekoliko minuta u školu”, napisala je na svom Facebooku Hunterova baka, Laura Hoover, kraj fotke dječaka koji sjedi iza kartonske pregrada u školskoj kantini.

“Jučer je u školu zakasnio jednu minutu. Njegova mama je otkrila da ovako kažnjavaju dječaka. Ovo su mu napravili šest puta i to zbog nečeg što je izvan njegove kontrole. Od njega rade ruglo pred ostalom djecom”, napisala je baka Laura.

Nakon toga, o dječakovoj se priči pročulo po njegovom susjedstvu, a zatim mjestu i gradu. Priča se širila i došla je do salona korištenih automobila, koji su njegovoj obitelji donirali Chryslerov monovolumen, a vlasnica salona platila je doradu na vozilu kako bi bio sto posto siguran za obitelj.

Način na koji su se u školi ponijeli prema dječaku izazvao je val gnjevnih reakcija. Brojni roditelji zvali su školu i tužili se na ružan način na kojeg su ga kaznili za kašnjenje, a škola je najavila i posebnu konferenciju za javnost u kojoj će se osvrnuti na incident.

Izvor: net.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: