Objavljeno: 06.07.2013 u 22:14 | Ostalo | Komentara:

Zašto vas brišu sa liste Facebook prijatelja?

fb-lista-prijateljaPrimijetili ste da se broj vaših prijatelja na Fejsbuku znatno smanjio? Ne, nije slučajnost da je većina njih odlučila da uradi ”čišćenje” ili da deaktivira svoje naloge.

Koliko puta ste se zapitali zašto je baš vas neko izbrisao sa Facebooka? Evo odgovora – vjerovatno zato što mu je muka od sladunjavih haštagova, srculenaca, hvalisanja i još svašta nečeg.
Prema anketiranju više od 800 Facebook korisnika, 68 odsto je reklo da bi bez razmišljanja obrisalo nekoga ko se neumorno hvali. Skoro isti broj, 61 odsto, složio se da nije mogao da podnese da čuje išta više o vezama svojih Facebook prijatelja i koliko vole svog partnera.

Iako nema ništa loše u proslavljanju dostignuća i pokazivanja ljubavi, mnogi vaši prijatelji bi više voljeli da znaju kako ste izgledali u osnovnoj školi ili pak vide neke fotografije na kojima ne izgledate baš sjajno – previše postova kojima poručujete “Moj život je strava“ postižete upravo suprotno – zastarjelo je, a i nekako čini da se vaši drugari osjećaju loše.

Ali ne očajavajte, imamo savjet. Kada biste objavili nešto na Facebooku, pozovite svoju mamu i njoj ispričajte vijesti. Ona sigurno vapi da čuje nove informacije, a vi ćete svavako poštedjeti prijatelje.

Izvor: Cosmopolitan.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: