Objavljeno: 06.07.2013 u 8:05 | Featured, Ostalo | Komentara:

Djedica (92) oženio djevojku (22): “Osjećam se kao da mi je 20 godina”

Foto: AFP/Getty Images

Foto: AFP/Getty Images

Jedan 92-ogodišnji Iračanin oženio se djevojkom koja bi mogla da mu bude praunuka.

Vjenčanje je obavljeno u selu Guban, južno od Samare, u isto vrijeme kada i vjenčanje dvojice unuka vremešnog mladoženje.

Mosali Mohammed al-Mujamaie oženio se 22-ogodišnjom Munom Muklif al-Džubiri tri godine nakon smrti svoje prve žene, sa kojom je bio 58 godina u braku i imao 16 djece.
“Presrećan sam što sam se oženio kada i moji unuci. Osjećam se kao da mi je 20 godina”, izjavio je Mujamaie nakon ceremonije.

On je naveo da je vjenčanje njegovih unuka, starih 16 i 17 godina, nekoliko puta odlagano da bi mu bilo omogućeno da pripremi sopstvenu svadbu.

Vjenčanje je trajalo četiri sata. Bilo je muzike i plesa, kao i tradicionalnog pucanja iz puške, a ceremoniji su prisustvovale i lokalne plemenske i vjerske vođe.

Izvor: bh-index.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: