Objavljeno: 12.06.2017 u 11:28 | Ostalo | Komentara:

Učiteljica Lidija je okačila selfi na Fejsbuk: Zbog donjeg dijela slike ODMAH JE DOBILA OTKAZ

Učiteljica Lidija Ferguson (39), majka troje djece iz Velike Britanije suspendovana je sa posla nakon što je na Fejsbuku objavila svoj selfi na kome ona sjedi na ivici kreveta u kratkoj bijeloj haljini. Njeni učenici i dalje ne prihvataju odluku o njenom otkazu pa su pokrenuli peticiju u kojoj zahtjevaju da se ona vrati na posao.

uciteljica-lidija

- Lično ne vidim ništa neprikladno u fotografiji. Uvijek sam poštovala pravila društvenih mreža a imala sam i svoje interno praviloako bi mi bilo neprijatno da moj deka vidi nešto što sam objavila, ne bih to ni postavljala – kaže ova učiteljica.

Kako kaže, nije ni sanjala da će ta, po njoj nevina fotografija, izazvati toliko pažnje.

- Sve je eksplodiralo i otrglo se kontroli. Ne želim više ovaj stres, nisam pogođena samo ja već i cijela moja porodica – kaže ona.

Iz škole poručuju da je Lidiji uručen otkaz bez šanse da je vrate na posao i da nemaju šta da dodaju na tu temu, dok učenici i dalje zahtjevaju da im se učiteljica vrati.

- Nema ničeg lošeg u toj fotografiji. Svi mislimo da je učiteljica Lidija divna i ne želimo da je izgubimo. Mnogima je pomogla u slučajevima vršnjačkog nasilja ili problema u porodici. Njoj se okrećemo kad imamo neki problem – navodi jedan od učenika i potpisnika peticije.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: