Objavljeno: 01.03.2018 u 11:43 | Ostalo | Komentara:

‘Učiteljica je GLUPAČA I ROSPIJA, a djetetu svaka čast’: Osnovcima je dala zadatak da opišu člana porodice, a onda je OVIM KOMENTAROM izazvala gnjev roditelja

U Fejsbuk grupi ‘Ponosni vlasnici kućnih ljubimaca’, jedna korisnica je objavila odgovor učiteljice na domaći zadatak. Opisujući člana porodice, dijete je opisalo svog psa, a učiteljica komentara koji je ostavila ispod zadatka nije baš dobro prošla.

uciteljica-zadatak (1)

“Dijete je dobilo zadatak da opiše člana porodice. Odlučilo se za psa i ja to podržavam jer kod nas u kući pas je član porodice. Iskreno, očekivala sam više od učiteljice drugog razreda osnovne škole. Prije svega empatije prema životinjama. Djetetu je taj pas više od ljubimca, brine se o njemu, hrani, šeta, mazi i ovakav komentar stvarno nije bio potreban”, napisala je žena uz sliku na kojoj se nalazi komentar učiteljice i izazvala lavinu komentara.

Ljudi se ispod ove objave zgražavaju nad učiteljicom, uz izreku “ko ne voli životinje, ne voli ni ljude”, ali bilo je i onih koji su stali u njenu odbranu.

“Još jedna glupača. Mojoj su rekli na vjeronauci da psi ne idu u raj. Takve će koze definitivno završiti u paklu”, “Svog psa gledam kao svog člana porodice, ali ako ćemo o realnosti, ovdje je učiteljica u pravu. Moramo biti realni i objektivni. Tako se i ja naljutim na učiteljicu svog sina, ali kada realno sagledam situaciju na kraju uvijek dođem do zaključka da je žena sasvim u pravu i nepristrano daje komentare i ocjene”, “Učiteljica rospija, za dijete sve pohvale i za porodicu takođe jer ko ne voli životinje ne voli ni ljude”.

uciteljica-zadatak (2)

Bilo je i miroljubivih komentara koji uvažavaju da je riječ o školskom zadatku. “Učiteljica je mogla da upotrebi svoju pedagogiju i objasni djetetu šta je tražila kao zadatak, a ne da piše u svesku i rastuži dijete… Moj pas je član moje porodice…”

“Zna se šta je porodica, a šta životinja koju nazivamo kućnim ljubimcem. To što ga vi smatrate članom porodice je jako lijepo, ali pas nije čovjek nego životinja i tu se završava sva priča. Učiteljica je odradila svoj posao kako treba, a da li je razgovarala s djetetom i pojasnila to niko od vas ne zna, zato ne pljujte ženu bezveze jer ispravno odgaja dijete i uči ga ko je ko i gdje pripada. A vi ga kod kuće učite kako god vi želite. I da se razumijemo – ja jako volim životinje”, napisao je neko.

Kom timu se vi priključujete – učiteljici ili bijesnim roditeljima?

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: