Objavljeno: 13.03.2017 u 12:46 | Ostalo | Komentara:

STALNO SAM SE PITAO ZAŠTO JOJ ZA SVAKI POSAO TREBA VIŠE VREMENA OD MENE: Slučajno zamijenio mail s kolegicom i ostao u potpunom šoku

Martin Schneider iz Philadelphije, ‘Grada bratske ljubavi’, stalno se pitao zašto njegovoj kolegici Nicole Pieri treba više vremena nego njemu za gotovo svaki posao koji je odrađivala s klijentima.

Martin i Nicky

Jednog dana je razgovarao s redovnim klijentom kad je primijetio da se dotični u njihovoj komunikaciji ponaša otresito, bahato i gleda na njega s visoka. Isprva mu nije bilo jasno o čemu se radi, a tada je shvatio da mailove zabunom potpisuje s imenom kolegice Nicole, s obzirom na to da koriste zajednički inbox. Kad je klijentu u sljedećoj poruci otkrio da zapravo priča s Martinom, promjena u njegovom ponašanju bila je drastična.

Njegovi mailovi odmah su bili naglašeno pozitivnog tona, zahvaljivao mu je na sugestijama koje je do maloprije ignorirao, brzo je odgovarao, a njegova pitanja nazivao je “odličnima”. Pritom se u njegovom načinu obraćanja klijentu nije promijenilo baš ništa, osim činjenice da je sugovornik sada znao da priča s muškarcem.

twitovi-martin (1)

Naravno, Martin je domah posumnjao da je u pitanju seksizam u ponašanju prema njegovoj kolegici te ju je upitao da li se s tim susreće na poslu. Njezin odgovor bio je – “ne baš cijelo vrijeme, ali uglavnom”. U namjeri da se dodatno uvjeri koliko je teže kolegici raditi i komunicirati s klijentima samo zbog činjenice da je žena, Martin je na dva tjedna koristio potpis Nicole u svojoj komunikaciji, dok je ona koristila njegov.

I kako sam kaže, bio je to pravi pakao. Svako pitanje i svaka sugestija koju je dao prihvaćana je sa skepsom. Ton e-mailova koje je dobivao bio je podcjenjivački. Klijenti koje je prije mogao “odraditi u snu” bili su osorni prema njemu. Jedan od njih ga je upitao i je li u vezi. S druge strane, Nicole je procvjetala – dva tjedna koja je radila s Martinovim potpisom na e-mailovima bila su joj uvjerljivo najproduktivnija na poslu.

- Shvatio sam da je jedini razlog zbog kojeg joj treba više vremena u radu s klijentima taj da ih mora natjerati da je poštuju. Za vrijeme koje bi joj trebalo da to uradi, ja bih već bio na pola posla s drugim klijentom. Nisam bio ništa bolji u svojem poslu od nje, samo sam imao nevidljivu prednost – napisao je Martin na svojem Twitter profilu, gdje ispričao i ostatak priče.

Pa ipak, nije ga najviše šokirala činjenica da dobiva bolji tretman samo zato što je muškarac, nego to što je Nicole svoj teži put s klijentima prihvatila bez pogovora. Ono što je njemu bio pakao, njoj je bila svakodnevica. Uostalom, kako mu je rekla, već je navikla na seksizam na radom mjestu, ali i izvan njega.

twitovi-martin (2)

Uz sav napredak koji je društvo ostvarilo u zadnjih nekoliko stoljeća, uz čovječanstvo koje je putovalo izvan svojeg planeta i razvilo uređaje pomoću kojih potezom prsta možete doći do svih informacija poznatih čovjeku, ostaje činjenica da još uvijek nismo daleko napredovali u poštivanju i uvažavanju jedni drugih.

Izvor: jutarnji.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: