Objavljeno: 18.11.2013 u 9:04 | Ostalo | Komentara:

Slika nevjerovatne pseće odanosti obišla svijet: Pomaže slijepom bratu, čuva ga i dok spava

Foto: Facebook (Chester County SPCA)

Foto: Facebook (Chester County SPCA)

PSEĆA odanost čovjeku, ali i vlastitoj vrsti, nema granica.

Društvenim se mrežama širi dirljiva fotografija dvojice zagrljenih usnulih pasa, braće Jeffreyja i Jermainea koju je objavio ogranak američkog Društva prevenciju okrutnosti prema životinjama (SPCA) okruga Chester u Philadelphiji.

Jeffrey je slijep, a Jermaine je posvetio život upravo njemu i služi mu kao vodič, cijelo je vrijeme uz njega i pomaže mu u kretanju i orijentaciji. “Ova bezuvjetna ljubav i predanost koje psi pokazuju zaista je inspirirajuća”, piše na Facebook grupi društva. Na stranici udruge koja ih je zbrinula objavljena je i ova snimka razigranih i veselih pasa. Jedan od njih krenuo je u pravu ofenzivu na kamermana i to – lizanjem.

Oba su psa pronađena na ulicama Philadelphije, a zbrinula ih je udruga za zaštitu životinja Operation Ava. Udruga na mrežnoj stranici ističe da su Jeffrey i Jermaine još uvijek na raspolaganju za udomljenje jer im je pristiglo samo nekoliko zahtjeva, ali ni jedan nije bio potpun.

Stari su oko osam mjeseci i teže oko 16 kilograma. Vjeruje se da će u punoj veličini težiti oko 23 kilograma. Uvjet je da se udome zajedno zbog odnosa koji stvorili. Obojica su kastrirani, mikročipirani i pregledani.

“Jeffrey i Jermaine još uvijek u skloništu čekaju svog spasitelja”, napisao je glasnogovornik udruge. “Pokažite da imate srce i udomite ih”, dodaje, javlja NBC Philadelphia.

Izvor: Index.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: