Objavljeno: 14.08.2014 u 0:42 | Ostalo, Slike | Komentara:

Sjećate li se Zane Nimani? Evo kako čuvena pjevačica danas izgleda! (FOTO)

Prva pjevačica popularne grupe danas živi u sretnom braku u Kanadi, ima crvenu kratku kosu, odličnu liniju, a razmišlja da dogodine posjeti Srbiju.

zana-nimani

Poslije 30 godine skrivanja od medija, Kurir ekskluzivno objavljuje fotografije prve pjevačice grupe Zana, čuvene Zane Nimani (53)! Iako se godinama spekulisalo da je razlog njene izolacije zapravo debljina, slike govore suprotno.

Nekadašnji seks-simbol bivše Jugoslavije danas izgleda bolje nego ikad, ima kratku crvenu kosu, živi u sretnom braku u Kanadi i često putuje svijetom sa svojom kćerkom, koja neodoljivo podsjeća na nju.

zana-nimani2

“Nije ni bilo govora da Zana loše izgleda, ona se samo povukla iz javnosti 1993. godine, kad se preselila u Kanadu sa suprugom i kćerkom, gdje i danas živi. I danas umije da zapjeva za svoju dušu, ali se zarekla da se nikad više neće profesionalno baviti pjevanjem. Oni tamo imaju privatni biznis kojem su posvećeni. Nije isključeno da će se sljedeće godine, kad grupa bude slavila 35. godina postojanja, pojaviti u Beogradu” – navodi sagovornik Kurira.

Nimanijeva je javnosti postala poznata 1980. godine, kad se pojavila kao pjevačica grupe Zana, koju su osnovali klavijaturista Zoran Žika Živanović i gitarista Radovan Jovićević. Zana je bila bratanica političara tadašnje SFRJ Džavida Nimanija, a najveću slavu stekla je pjesmom „Dodirni mi kolena“, koju je izdao tadašnji „Jugoton“, a koja je postala evergrin, pa se i dan-danas sluša po diskotekama širom Balkana.

zana-nimani3

Godine 1985. napušta grupu i nastavlja solo karijeru, pa 1986. godine objavljuje album „Noćas pevam samo tebi“, nakon čega se povlači iz javnosti.

Kako saznajemo, Zana i njen suprug su zbog politike napustili Srbiju i preselili se u Kanadu. To je bilo u vrijeme početka rata na prostoru bivše SFRJ, što je uticalo na pjevačicu i njenu porodicu, pa su odlučili da život nastave u inostranstvu.

Izvor: kurir-info.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: