Objavljeno: 22.02.2014 u 19:32 | Pouke i poučne priče | Komentara:

Svako od nas ima svoju priču. Nakon što ovo pročitate, proširit ćete svoje vidike!

svako-ima-svoju-pricu-otac-sin

Dvadesetčetvorogodišnji mladić, gledajući kroz prozor voza, najednom vrisnu: “Tataaaaaa, gledaaaaajjjjj, drveće se kreće unazaaaaad!”

Otac se najradosnije nasmijao gledajući sa ljubavlju u svoga sina.

Ali za to vrijeme jedan mlađi bračni par, koji je sjedio preko puta njih, pogledao je u momka od 24 godine sa tugom i sažaljenjem.

Iznenada mladić odjednom opet viknu:

“Tataaaaa, pogledaaaajjj, oblaci lete sa namaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!”

Bračni par nije više mogao izdržati pa po dogovoru rekoše ocu tog mladića:

“Gospodine, a zašto ne pošaljete vašeg sina nekom dobrom doktoru? Neko mu sigurno može pomoći.”

Otac se nasmijao i uzvratio im:

“I jesam. I mi se baš sada i vraćamo iz bolnice. Moj sin, ovaj momak kojeg ovdje vidite, bio je slijep od samog rođenja. Ali mu je operacijom vraćen vid. On tek od ovog jutra može prvi put u životu da VIDI.”

Pouka: Svaka osoba na ovoj planeti ima svoju jedinstvenu priču. I zato ne sudite o drugima prije nego što ih zaista upoznate, jer istina bi vas mogla iznenaditi.

Izvor: mudremisli.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: