Objavljeno: 06.01.2017 u 20:46 | Pouke i poučne priče | Komentara:

NEVJEROVATNO: Bik bio sav u suzama kad je shvatio da ga vode na klanje! A onda…

Mnogi vjeruju da životinje imaju osjećanja kakva ne možemo ni da zamislimo. Poznate su priče o tome da se prilikom tradicije tzv. “klanja kurbana” životinje smire ukoliko se obred izvodi kako treba, a priča koja dolazi iz Kine, preciznije iz Hong Konga, naprosto zvuči nevjerovatno.

bik-foto

Naime, jedan bik, kada se našao pred ulaznim vratima u klaonicu iznenada se zaustavio i kleknuo na prednje noge. Bik je, pričaju svjedoci, bio sav u suzama.

- Kada sam vidio ovu takozvanu “glupu” životinju kako jeca sa strahom i tugom u očima počeo sam da drhtim. Pozvao sam i ostale da vide ovo. Međutim, on nije htio da se pomakne sa mjesta, samo je sjedio i plakao, kao čovjek, kao mala beba – prisjetio se mesar, gospodin Shiu.

Deset snažnih muškaraca koji rade u klaonici posmatrali su ovu scenu i svi su bili dirnuti. Na kraju su skupili novac, otkupili ovog bika od vlasnika i poslali ga u jedan budistički manastir da se tamošnji monasi brinu o njemu dok ne ugine.

Jedan radnik je rekao da se bik pomjerio tek kad su mu radnici obećali da ga neće ubiti.

- Objasnite mi, kako je bik mogao da razumije ono šta ljudi govore - zapitao se na kraju gospodin Shiu.

Izvor: doznajemo.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: