Objavljeno: 30.08.2013 u 9:15 | Ostalo | Komentara:

Poučna priča: Vi ste nešto posebno, ne zaboravite to!

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Izvor: Facebook

Jedan poznati govornik je počeo svoj seminar tako što je podigao novčanicu od 50 eura u vis. U prostoriji je bilo ukupno 200 ljudi.

Pitao je: “Ko želi ovu novčanicu?” Svi su podigli ruke.

Nastavio je: “Ovih 50 eura daću nekome od vas, ali prvo ću nešto da uradim.”

Zgužvao je novčanicu. Potom je upitao: “Da li je još uvijek želite?” Sve ruke su bile i dalje podignute.

Zatim je nastavio: “A sad?” Bacio je novčanicu na pod i cipelama je utrljao u prljavi pod. Podigao je novčanicu, bila je zgužvana i skroz prljava. “Dobro, ko je još uvijek želi?” Još uvijek su sve ruke bile podignute.

Onda je rekao: “Dragi prijatelji, upravo smo naučili jednu vrlo važnu lekciju. Šta god da
sam uradio s ovom novčanicom, vi ste je htjeli i dalje jer ni u jednom trenutku nije izgubila na vrijednosti. U svakom trenutku je vrijedila 50 eura! Često nam se dogodi u životu da nas neko odgurne od sebe, da padnemo nisko, da se osjećamo kao izgužvani i bačeni u blato. To su činjenice iz svakodnevnog zivota.

Ponekad se osjećamo kao da ne vrijedimo ništa. Bez obzira šta vam se dogodilo u životu ili će se tek dogoditi, vi nikada nećete izgubiti na vrijednosti. Bili prljavi ili čisti, izgužvani ili ispeglani, vi ste i dalje neprocjenjivi za sve one koji vas vole više od ičega na svetu.”

( Moj.ba )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: