Objavljeno: 13.04.2016 u 10:19 | Lifestyle, Ostalo | Komentara:

Ona će pustiti SVOG TEŠKO BOLESNOG SINA (6) DA UMRE! Evo zašto!

Majka koja je po nalogu suda morala pristati poslati sina na hemoterapiju kako bi dječaku bio spašen život, priznala je da ‘ne razumije’ tretman. Oshinu Strachanu (6) je dijagnosticiran meduloblastom u decembru prošle godine. To je, naime, najčešći oblik zloćudnog tumora na mozgu koji se javlja kod djece. Njegovi roditelji, Angela Kiszko i Colin Strachan odlučili su mu uskratiti liječenje, piše Daily Mail.

majka-sin

Majka šestogodišnjaka je rekla kako ne želi da zračenjem ‘sprže’ mozak njezinom sinu i kako se ne slaže s liječenjem iako liječnici tvrde da bi mu to drastično moglo produžiti život.

‘Ne razumijem tretman’

“Ja to ne razumijem i kazala sam onkologu da kada bih to mogla razumjeti, pristala bih na takvo liječenje, ali mojoj savjesti je to potpuno neshvatljivo”, kaže Angela Kiszko.

No, sud u Australiji je odlučio da će dječak biti podvrgnut tretmanima unatoč protivljenju roditelja.

Majka kaže kako bi sina radije liječila alternativnim metodama u klinici u Aziji unatoč tome što nemaju znanstvenu potporu.

“Ne želim da mom sinu prže mozak zračenjem. Posljedice su pregrube i previše štetne, zato mislim da se to teško može nazvati liječenjem. Mi kao roditelji najbolje znamo što je najbolje za naše dijete”, pojašnjava majka bolesnog dječaka.

Profesor Brian Owler, neurohirurg iz australskog Medical Association, kaže kako su šanse da dječak preživi nakon operacije čak 60 posto ukoliko bude podvrgnut kemoterapiji i zračenju.

Kazao je kako rizici liječenja postoje, ali da su mnoga djeca uz takav tretman preživjela i nastavila voditi sretan i ispunjen život.

‘Ta djeca nisu živa. Iscrpljena su, drogirana i na rubu smrti’

Ranije je majka kazala kako je vidjela djecu koja se muče tijekom takvih tretmana da bi se tumor naposlijetku vratio.

“Želimo da Oshin živi u miru, ljubavi i zabavi dok je to još moguće”, pojasnila je majka.

Međutim, sud je zaključio kako će Oshin umrijeti u sljedećih nekoliko mjeseci bez adekvatnog liječenja iako su priznali kako su šanse da živi dulje od pet godina čak i uz liječenje, vrlo male.

Sudac Stephen Thackray je obrazložio kako dječak ima 30 posto šanse preživjeti više od pet godina na kemoterapiji, a 50 posto šanse na hemoterapiji i radioterapiji.

No, majka se takvoj odluci protivi s obzirom da je vidjela kroz što su prolazile njezina majka i maćeha koje su naposlijetku obje umrle od karcinoma.

“Gledala sam i naučila što sve ta djeca i njihove obitelji prolaze i to je pakao. Ta djeca nisu stvarno živa, potpuno su drogirana, iscrpljeni i na rubu smrti”, zaključila je majka bolesnog dječaka.

Izvor: net.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: