Objavljeno: 12.07.2017 u 10:57 | Ostalo | Komentara:

Djevojčica iz Subotice našla 800 eura i vratila ih vlasniku. Evo kako joj se on ‘zahvalio.’

Subotičanka, učenica Srednje ekonomske škole ‘Bosa Milićević,’ pronašla je kovertu sa 800 eura i vratila je vlasniku, čije ime je pisalo na poleđini.

money

Po riječima oca djevojke, koverta je pronađena na rampi hotela ,,Patria,” gdje djevojka pohađa školsku praksu.

,,Čim je ugledala i vidjela da na njoj piše ime, vratila se na recepciju i u hotelu su pronašli vlasnika. U koverti je bilo 800 eura, tri novčanice u apoenima od 500, 200 i 100 eura,” izjavio je otac ove djevojke.

Na zaprepašćenje svih, vlasnik je uzeo kovertu i počeo da broji novac, rekao hvala i okrenuo se. Poslije intervencije radnika hotela, sišao je do recepcije i dijete počastio sa 200 dinara!

,,Da se razumijemo, nije bitan iznos kojim je počastio, nego sam njegov gest. Svi u okolini su joj rekli svaka čast, ali ne mogu da se načude kako neko može tako da odreaguje,” rekao je začuđeni otac.

Ova lijepo vaspitana i poštena djevojka će sigurno i sljedeći put ovako postupiti. Međutim, ostaje za nevjericu reakcija vlasnika koverte, koji svojim postupkom sigurno ne daje dobar primjer mladima.

Nevjerovatno, zar ne?

Podijelite ovu nevjerovatnu priču sa prijateljima na facebooku.

Izvor: likemag.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: