Objavljeno: 11.08.2014 u 22:04 | Hrana i piće, Lifestyle | Komentara:

Znate li zašto su gotovi pečeni pilići jeftiniji od onih koje sami pripremamo?

Pečeni pilići u trgovačkim lancima znatno su jeftiniji nego onaj koji pečemo doma! Kako to? Kako nešto već pripremljeno može biti jeftinije od onog što sami pripremimo doma, kad znamo da bi samo pileći batak u restoranu platili kao cijelo pile? Postoji kvaka!

peceni-pilici

Ti pilići koji se sve masovnije nude po trgovačkim lancima su – pred istekom roka uporabe. Nije tu riječ samo o pilićima, već i većini ostalih namirnica, koje se mogu naći u hladnjacima s gotovim jelima.

Poslovni portal Bloomberg ocjenjuje da je zapravo riječ o genijalnoj poslovnoj strategiji. Umjesto gubitka na hrani koja je još uvijek ispravna, trgovački lanci je peku, kuhaju i serviraju toplu.

“O ovakvim stvarima se gotovo nikada ne govori kad se priča o inovacijama, iako je riječ o jednom od najboljih primjera jačanja efikasnosti naše ekonomije u proteklih nekoliko desetljeća”, piše Bloomberg.

Smatraju da je ta praksa korisna i za trgovačke lance i za potrošače, a pritom znatno smanjuje količinu hrane koja zbog isteka roka završi kao otpad. Smeta li vam ovaj “trik” trgovačkih lanaca?

Izvor: dnevno.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: