Objavljeno: 26.01.2015 u 13:01 | Hrana i piće, Lifestyle | Komentara:

Živite u zabludi: Ova namirnica konzumira se i sirova! Iscijedite je i zalječite sve bolesti!

Nevjerojatne blagodati kriju se u soku od krumpira.

krompir-sirovi

Ljekovita svojstva sirovog krumpira u narodnoj medicini dobro su poznata premda mnogi misle da se ova namirnica ne smije konzumirati sirova. No, riječ je o zabludi jer sirovi krumpir zdrav je i izrazito koristan.

Sok od krumpira odličan je za liječenje gastritisa, a dovoljna je tek jedna žlica soka razrijeđena s malo vode, pola sata prije jela da bi nedaće nestale. Čir na želucu liječi se konzumiranjem pola decilitra krumpirovog soka na prazan želudac.

Sok ima blagotvoran utjecaj na sniženje razine šećera u krvi, ali i liječenje bolesti pluća, dišne tegobe te niz drugih bolesti poput problema s jetrom, bubrezima, te visokim tlakom i srčanim bolestima.

Priprema se tako da se krumpir dobro opere i sa njega uklone zeleni dijelovi kore. Potom ga se nariba i stavi u lanenu krpu. Sljedeći korak je cijeđenje soka, što možete učiniti i u sokovniku. Sok se konzumira svjež, a ako vam okus ne prija dodajte mu voće po izboru.

Izvor: dnevno.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: