Objavljeno: 14.05.2019 u 16:53 | Zdravlje | Komentara:

ZA ZDRAV STOMAK, RIJEŠITE SE GASOVA I NADUTOSTI BEZ LIJEKOVA: Jedite ovu biljku svaki dan

Čudesan narodni lijek protiv bolova i nadimanja stomaka!

stomak

Nadimanje stomaka može biti bolno, neprijatno i uzrokuje gasove, a evo kako da se riješite ovog stanja jeftino i bez lijekova.

Stomak se najčešće nadima zbog hrane koja se teško vari, ali može biti znak i da se u tijelu razvija opasna bolest, poput karcinoma. Ako često osjećate nadimanje stomaka, treba obavezno da posjetite ljekara, a mnogi stručnjaci za liječenje ove tegobe preporučuju biljku koju skoro svako ima u kuhinji. Riječ je o peršunu koji je diuretik, antiseptik i reguliše upale, a vijekovima je poznat kao vrlo ljekovita biljka u narodnoj medicini.

Peršun ima karminativna svojstva, kao i bosiljak, morač i kamilica, što ga čini moćnim prirodnim lijekom koji riješava problem nadimanja i gasova. Možete skuhati čaj od peršuna, piti vodu u kojoj je stajao ili ga stavljati u jela kako bi pomogao u regulisanju metabolizma i radu crijeva. Takođe, peršun sadrži folne kiseline, antoksidante (flavonidi), zdrava jedinjenja (miristicin i apiol) i vitamine K, C i A, pa je odličan prirodni lijek za cijeli organizam. Mnogi stručnjaci preporučuju i đumbir u borbi protiv nadimanja stomaka.

Izvor: lepaisrecna

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: