Objavljeno: 29.08.2013 u 22:07 | Zdravlje | Komentara:

Savjeti za čišćenje organizma

zdravlje-300x210Uz pomoć ove dijete iz organizma uklanjate toksini koji su se nakupili u tijelu. Imajte na umu da detoksikacija ne mora da znači gladovanje i uskraćivanje važnih hranljivih sastojaka.

Plan čišćenja organizma obično traje tjedan dana, a na vašem jelovniku bi tijekom tih sedam dana trebalo da se nađu sljedeći sastojci:

VOĆE I POVRĆE – Bilo koje svježe i suho voće ili povrće i sok od svježeg voća i zeleniša.

RIBA – Riba bi trebalo da se barem jedanput tjedno nađe na vašem jelovniku, pa je ne preskačite ni tijekom tjedna detoksikacije – pastrmka, oslić, škarpina su lagane ribe koje je najbolje ispeći u rerni na malo masnoće.

ORAŠASTI PLODOVI – Neslani kikiriki, bademi, orasi, lješnjaci… Izbor je velik, a na vama je da odaberete ono što vam se najviše sviđa.

SJEMENKE – Bundevine, suncokretove, sezam, lan… Dodajte ih salatama, juhama i drugim jelima.

JOGURT – Svaki dan jedan jogurt bit će od velike pomoći vašoj probavi.

EKSTRADJEVIČANSKO MASLINOVO ULJE – Zamijenite obično biljno ili suncokretovo ulje maslinovim – pripremajte jela na njemu i dodajte ga omiljenim salatama.

ZAČINI – Nikako ne zaboravite na prirodni antibiotik kao što je luk ili neko drugo svježe začinsko bilje.

Izvor: www.kakolijeciti.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: