Objavljeno: 26.11.2013 u 10:58 | Hrana i piće, Ideje i Savjeti, Zdravlje | Komentara:

Rigorozna celebrity dijeta: Ovako slavni gube 5 kilograma u tjedan dana

Tajna ove čudesne dijete leži u činjenici da hrana koju unosimo čisti organizam • Jedi puno povrća – svježe, sirovo ili kuhano. Drži se podalje od graška, graha i kukuruza.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

NIJE TAJNA da honorari slavnih glumica ovise o njihovom izgledu i fizičkoj spremi pa stoga i ne čudi što često odlaze na rigorozne dijete kako bi u kratkom roku izgubile kilograme.

Tajna ove “čudesne dijete” leži u činjenici da hrana koju unosimo čisti organizam i daje nam manje kalorija nego što trošimo. Doktori preporučuju dodatni unos multivitamina, vitamina B i vitamina C za vrijeme dijete.

1. VOĆNI DAN

Jedi bilo koje voće, osim banana. Najmanje kalorija imaju lubenica i dinja, ako se odlučiš za njih smršavit ćeš još više.

2. POVRTNI DAN

Jedi puno povrća – svježe, sirovo ili kuhano. Drži se podalje od graška, graha i kukuruza.

Možeš pojesti i pečeni krumpir sa maslacem.

3. VOĆE I POVRĆE

Jednako kao prva dana, ali izostavi krumpir.

4. BANANE I JOGURT

Pojedi do 8 banana i popij 8 čaša obranog mlijeka. Ukoliko ne voliš mlijeko, možeš popiti i neki light jogurt. Iako banane imaju visok broj kalorija i karbohidrata, potrebne su tvom tijelu četvrtog dana dijete kako bi nadomjestile kalcij i proteine te zadovoljile želju za slatkišima.

5. PILETINA

Danas jedemo piletinu ili puretinu i 6 rajčica tijekom cijelog dana. Pobrini se da popiješ čašu vode nakon svake pojedene rajčice.

6. PILETINA I POVRĆE

Šesti dan jedi piletinu ili puretinu sa bilo kojim povrćem osim krumpira.

7. ČAROBNA JUHA

Recept za čarobnu juhu:
1-2 konzerve rajčica
6 glavica luka
1 velika glavica kupusa
1 vezica celera
1 vrećica juhe sa lukom
Nareži povrće i stavi u vodu koju ćeš začiniti po želji. Kuhaj desetak minuta, a onda dodaj juhu iz vrećice. Juha je gotova kad povrće omekša.

UPOZORENJE! Ni u kojem slučaju ne odlazi na dijetu bez savjetovanja s liječnikom!

Izvor: www.index.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: