Objavljeno: 22.04.2019 u 7:07 | Zdravlje | Komentara:

RECITE NE DIJABETESU: Jaje je sve što trebate da kontrolišete šećer u krvi! Evo šta morate učiniti…

Dijabetes je veoma česta bolest. Kako biste je spriječili potrebno je da jedete zdravu hranu i da se oslobodite stresa i nervoze.

jaja-dijabetes

Ako već bolujete od ove bolesti., trebate znati da nije kraj svijeta, potrebno je samo da pijete lijekove na vrijeme i da se hranite zdravo.

Ne vrijedi vam jesti slatkiše i nezdravu hranu, a onda popiti lijek. Od toga efekta nemate. Trebate znati da su dijabetičari mnogo osjetljivi na povrede jer im rane teško zarastaju.

Nepridržavanje pravila u vezi dijabetesa, može dovesti do toga da oslijepite, bude vam amputirana noga ili da umrete.

To vas upozoravamo jer mnogi ljudi ne shvataju dijabetes ozbiljno, već i uz dobijenu dijagnozu jedu slatkiše i nezdravu hranu.

Ako bolujete od dijabetesa potreban vam je poseban režim ishrane. To se posavjetujte sa ljekarom. Trebate znati da se taj režim prepručuje i onima koji ne boluju do dijabetesa. Dajte sebi vremena i navići ćete se.

Ovdje ćemo vam pokazati jedan recept koji vam može pomoći u sprječavanju dijabtesa, ali i regulisanja istog kod oboljelih.

Potrebni sastojci:

  • 10 ljutih papričica
  • 2  jaja

Priprema:

Razbijte jaja i pomiješajte s papričicama koje ste usitnili. Pomiješajte sve dobro i dodajte malo morske soli.Vaš lijek je spreman. Konzumirajte ga nekoliko dana i drastično ćete smanjiti šećer u vašoj krvi!

Izvor: megagiga

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: