Objavljeno: 22.04.2019 u 19:40 | Zdravlje | Komentara:

Ovo je najzdraviji prirodni napitak: Zbogom lošem holesterolu i začepljenim arterijama! (RECEPT)

Zbog našeg načina života izloženi smo raznim stvarima koje mogu da izazovu različite zdravstvene probleme. Problemi s arterijama, problemi s visokim krvnim pritiskom i lošim holesterolom mogu da nestanu zahvaljujući ovom zadivljujućem piću.

holsterlor

Ovo je recept za napitak koji može da otčepi arterije i smanjuje krvni pritisak i holesterol.

Sastojci: 1 kg limuna, 1 kesica sode bikarbone, 5-6 vezica peršuna, 12 šoljica vode

Priprema: U hladnoj vodi oprati limun i sipati toplu vodu u lonac, dodajte sodu bikarbonu i prethodno opran limun i ostavite tako sat vremena. Nasjeckajte peršun, dobro ga operite i dodajte  u vodu. Kuvati 2-3 sata na laganoj vatri.
Piće treba čuvati u frižideru na 20 dana. Uzimajte 4 kašike tog napitka svako jutro na prazan želudac.

Prednosti limuna

Limuni uništavaju nezdrave ostatke mirisa, posebno u frižideru. A pošto sadrži kalijum može da pomogne da se kontroliše krvni pritisak. Osim toga odlično djeluju na mentalno zdravlje, a zahvaljujući limunu možete da povratite i energiju. Sok od limuna je diuretik, što znači da pomaže da se zaustavi zadržavanje vode i ispiru toksini u tijelu.

Voda s limunom pomaže da se smanje respiratorni problemi i omogućuje vam bolje disanje, smanjuje upale u disajnim putevima i inhibira produkciju sluzi. A isto tako možete da se oslobodite akni i mitesera.

Sok od limuna može da pomogne da se smanji zubobolja, a uklanja i toksine iz krvi, pa se ujedno bori protiv slobodnih radikala koji mogu da uzrokuju znakove starenja. Samo ga dodajte u vodu s malo meda.

Prednosti peršuna

Peršun je bogat mnogim vitalnim vitaminima, uključujući vitamin C, B12, K i A. Peršun čuva vaš imuni sistem i liječi nervni sistem. Pomaže da se izbaci višak tečnosti iz tijela, i ubrzava rad bubrega. Međutim, biljka sadrži oksalate, koji mogu da uzrokuju probleme za one s postojećim oboljenjima bubrega i žučne kese. Redovna upotreba peršuna može da pomogne da se kontroliše krvni pritisak.

Folna kiselina u ovoj biljci je kao tonik za srce. Peršunovo eterično ulje, kada se masira u kožu, može da smanji gubitak kose. Ako koristite peršun svakodnevno osjećaćete olakšanje od bolova u zglobovima. To je zato što biljka ima protivupalna svojstva. Peršunov čaj opušta ukočene mišiće i podstiče probavu.

Izvor: dnevno

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: