Objavljeno: 16.11.2013 u 18:06 | Hrana i piće, Zdravlje | Komentara:

Protiv modrica uz pomoć voća i povrća

ananasMalo tko je znao da se modrica možete riješiti uz pomoć voća i povrća. Koristimo ovu priliku da vam predstavimo neke trikove kako da se riješite modrica na tijelu.
Ananas je odličan za borbu protiv modrica. Komad ananasa prislonjen na modricu bit će vrlo učinkovit, jer ananas sadrži ferment, koji ubrzava resorpciju hematoma.

Luk narežete na ploške. Plošku zatim prislonite na modricu i držite tako prislonjeno nekoliko minuta. Postupak ponovite nekoliko puta dnevno.

Krumpir je odlično povrće protiv modrica. Neoguljeni krumpir skuhajte, pa ga ogulite i izgnječite. Dodajte dvije žličice meda i obične vode te smjesu stavite na modricu. To će pomoći da modrica nestane.

Izvor: biljke-kao-lijek.blogspot.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: