Objavljeno: 06.11.2013 u 15:55 | Ideje i Savjeti, Zdravlje | Komentara:

Prirodni pripravci protiv ispadanja kose

lijepa_kosa

Donosimo vam recepte kako da održite vašu kosu zdravom, i kako da se borite protiv ispadanja kose.

Prvi recept protiv ispadanja kose: Uzeti brezov list, list i korijen žare koprive i toga jednu žlicu staviti u dva decilitra vode da stoji 10—12 sati. Nakon toga se ocijedi, doda jedna žlicu alkohola 96% jakosti. Time se snažno masira (već ranije opranu) glavu i pusti da se osuši.

Drugi recept: Nakon što ste kosu dobro oprali, čitavo tjeme i kosu dobro izmasirajte ribljim uljem. Postupak se ponavlja jedanput tjedno.

Za kosu koja je slaba i opada Kneipp preporuča: 20 žlica korijena žare koprive staviti u litru vode. Tome treba dodati pola litre vinskog ili voćnog octa i pola sata kuhati. Nakon toga ostaviti da stoji poklopljeno još pola sata. Tada se ocijedi i tom tekućinom svako večer namaže glavu između vlasi.

Da bi spriječili ispadanje kose pokušajte sljedeći savjet: U litru vode stave se 2 žlice korijena od čička, i 2 žlice lista koprive te jedna žlica lipovog cvijeta. Sve to zajedno kuhati 5 minuta, zatim ostaviti poklopljeno da stoji 30 minuta. Nakon toga se ocijedi i time pere glava — jedanput tjedno.

Još neki recepti protiv opadanja kose

4 žlice kamilice preliti s pola litre ključale vode i ostaviti jedan sat poklopljeno da stoji. Nakon toga ocijediti i tom tekućinom prati glavu, jednom tjedno. Osim toga potrebno je dva puta tjedno prije spavanja namazati glavu uljem ricinusa.

Da se spriječi i izliječi ispadanje kose treba tjeme zajedno sa korijenom kose masirati ribljim uljem jedanput tjedno.

Šaku usitnjenog korijena koprive kuhati 10—15 minuta. Kad se ocijedi, dodati pola žlice ricinusova ulja i decilitar metilnog alkohola. To se dobro promiješa i tom tekućinom masira korijen vlasi svaku večer 10 minuta. Svakih 8 dana treba svježe pripremiti. Ako je kosa suha, onda se masira samo ricinusovim uljem pomiješano sa isto toliko glicerina.

Još jedan recept: Crvenog luka narezati 3—4 glavice, politi s malo vode, ostaviti stajati 36 sati, istisnuti vodu iz luka i procijedi. S tom vodom istrlja se glava pomoću vate, poslije omota gazom. Postupak se ponavlja.

Izvor: www.kakolijeciti.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: