Objavljeno: 13.10.2013 u 21:34 | Zdravlje | Komentara:

Priprema domaćeg lijeka protiv kašlja i otečenog grla

staklenkaNaučite sami sebi pripremiti prirodni lijek za liječenje kašlja ili otečenog i crvenog ‘upaljenog’ grla.

Lijek koji ćemo opisati je dobar i za odrasle i za djecu.

Priprema lijeka: Uberite mladice borovih iglica, količine oko 40 dekagrama. Važno je ubrati samo mlade izdanke iglica, te ih po potrebi isperite pod mlazom hladne vode pa posušite.

Nakon toga stavite iglice u staklenku i zaspite ih šećerom. Potrebno je staviti oko kilogram šećera na spomenutu količinu iglica. Staklenku poklopite da ne ulaze insekti.

Staklenku sa sadržajem ostavite na suncu da stoji, tako ćete najprije dobiti ljekoviti sirup. Ovaj proces može potrajati od 3 do 4 mjeseca, ovisi o vremenskim uvjetima i količini sunca koje djeluje na sadržaj u staklenci.

Kada dobijete sirup trebate ga procijediti u manju staklenku, da se riješite ostataka sadržaja i izdvojite čisti sirup koji kasnije takav i koristite.

Važno je napomenuti da dobiveni lijek nema roka trajanja. Možete ga koristiti sve dok ga ne potrošite. Jako dobro djeluje protiv kašlja i upale ne grlu.

Izvor: biljke-kao-lijek.blogspot.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: