Objavljeno: 03.12.2017 u 20:20 | Hrana i piće, Zdravlje | Komentara:

Poslije svakog jela vas muči želučana kiselina? Evo šta trebate uraditi i riješit ćete problem

Problemi a sa probavom i želučanom kiselinom se obično javljaju kada jedemo nezdravu hranu. Zato treba da jedete zdravu i lakšu hranu.

zeludac

Alkohol, kofein, vještački i gazirani sokovi nisu dobri za naš želudac. Ne pijte puno alkohol i gazirane sokove, radije pijte prirodne sokove koji će vam pomoći kod raznih problema.

Unosite dosta voća i povrća. Pijte jogurt ili kefir koji oporavljaju sluznicu crijeva i želuca. Ta sluznica bude narušena kada koristimo antibiotike, zato se preporučuje da tada konzumiramo i probiotike-kefir.

Jedite laganiju hranu, žitarice, a kiseli kupus je također odličan za probavni trakt. Smanjite sa pušenjem jer i to utiče negativno.

Izvor: megagiga.info

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: