Objavljeno: 16.07.2013 u 10:19 | Hrana i piće, Zdravlje | Komentara:

Pet koraka za zdrav život

zdrav_zivot

Voditi zdrav život u današnje vrijeme jako je teško.

Balansiranje između porodice i posla, konstantna jurnjava i produženo radno vreme vam ne olakšavaju da živite zdravo.
Marija Stajić, nutricionista “Centra za hrono ishranu” i “Aleva Natur” savjetnica vam otkriva pet koraka koji će ubrzati prces okretanja ka zdravom životu

Napravite plan obroka

Pravilno kombinujte namirnice i pravite odgovarajući razmak između obroka. Za doručak odaberite kašu od amaranta sa kiselim mlijekom, za ručak komad mesa uz dodatak “Aleva Natur” kulinata, sa 12 vrsta sušenog povrća, začina i ostalih sastojaka, bez dodatih aroma, boja i pojačivača ukusa, za večeru piletinu pripremljenu sa Aleva Natur dodatkom za piletinu i grilovane tikvice. Ovaj dodatak će vam obezbjediti zdraviji i ukusniji obrok.

Fizička aktivnost

Nema potrebe za iscrpljivanjem napornim vježbama, šetnja u kombinaciji brzog i sporog hoda, prije doručka, doprinosi gubljenju kalorija.

Kupovina
Imate veliku dilemu šta da kupite? Krenuli ste po jedno, a nudi vam se veliki broj namirnica. Suzite izbor odlaskom na pijacu, izborom svježeg povrća, začina, ribe, jaja, sira i mesa.
Metabolizam
Senf, limun, đumbir i ljuta paprika pospješuju bazalni metabolizam. Napravite zeleni čaj sa limunom i đumbirom i popite prije obroka.

Manje stresa

Joga doprinosi manjku stresa. Takođe, unos magnezijuma, vitamina C, cinka i kompleksa vitamina B dovodi do ublažavanja stresa.
Postavite sebi cilj i uz malo truda i strpljenja dobićete ono što želite. Samo hrabro, navike su tu da bi se mijenjale.

Izvor: trojka.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: