Objavljeno: 16.04.2014 u 17:26 | Hrana i piće, Zdravlje | Komentara:

Patlidžan dijeta: 8 kilograma manje za 14 dana

Za patlidžan dijetu se kaže da je jedna od najukusnijih i najlakših mono-dijeta za držanje. Traje 14 dana i to je neko optimalno vrijeme za postizanje najboljih rezultata – maksimalno možete izgubiti 8 kilograma.

patlidžan-narezan-slika

Patlidžan ima jedinstvena ljekovita i zdravstvena svojstva u ishrani i može značajno da smanji nivo holesterola. Bogat je i manganom koji pomaže da se ubrza metabolizam. 100 grama ovih posebno vrijednih plodova sadrži samo 28 kalorija. Plodovi su bogati vlaknima, koja uklanjaju iz tijela višak tečnosti i otpadne produkte. Nedavne studije ukazuju da vlakna pomažu i da se organizam otarasi kancerogenih ćelija. Pročitajte primjer jelovnika.

Doručak

Doručak je za dvije nedelje isti: Salata od patlidžana sa paradajzom.
Kako se pravi:
Uzmite jedan veliki plavi patlidžan, isjecite ga na šnite, posolite sa malo morske soli i ostavite 10 minuta da ispusti sok. Nakon toga, isjecite na kockice, dodajte na kockice isečen veći paradajz, sve prelijte sa kašikom maslinovog ulja i ostavite da još malo odstoji. Pored toga, možete da popijete šoljicu kafe ili zelenog čaja. Kafa i čaj se piju bez šećera.

Ručak

Supa od patlidžana: Da bi je napravili, potrebna su vam jedan ili dva patlidžana, koja ćete isjeći na trake i lagano propržiti na maslacu. Zatim dodajte paškanat isečen na sitne kockice, svežu papriku isječenu na trakice, šargarepu, luk i dinstajte pet minuta. Zatim, povrće spustite u ključalu slanu vodui kuhajte pet minuta. U supu možete dodati zeleniš. Količina supe koja se može pojesti nije ograničena.

Večera

Dinstani patlidžan sa povrćem: 1 patlidžan pečen u rerni, začinjen sa malo bijelog luka. Pored toga, dozvoljeno je 2 kriške ražanog hljeba, težine ne veće od 30 grama i šolja nemasnog jogurta ili kiselog mlijeka.

Ideje za naredne dane: Kao što ste u gornjem primeru videli – sve se vrti oko patlidžana – prisutan je u sva tri obroka. Budući da je doručak uvijek isti, pustite mašti na volju za ostala dva obroka koja mogu biti i: grilovan patlidžan sa prelivom od soja sosa ili mladog sira, pečen u teflon tiganju pa serviran uz dodatak nekoliko komada tunjevine, dinstan u sopstvenom sosu sa sezonskim povrćem.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: