Patlidžan dijeta: 8 kilograma manje za 14 dana
Za patlidžan dijetu se kaže da je jedna od najukusnijih i najlakših mono-dijeta za držanje. Traje 14 dana i to je neko optimalno vrijeme za postizanje najboljih rezultata – maksimalno možete izgubiti 8 kilograma.
Patlidžan ima jedinstvena ljekovita i zdravstvena svojstva u ishrani i može značajno da smanji nivo holesterola. Bogat je i manganom koji pomaže da se ubrza metabolizam. 100 grama ovih posebno vrijednih plodova sadrži samo 28 kalorija. Plodovi su bogati vlaknima, koja uklanjaju iz tijela višak tečnosti i otpadne produkte. Nedavne studije ukazuju da vlakna pomažu i da se organizam otarasi kancerogenih ćelija. Pročitajte primjer jelovnika.
Doručak
Doručak je za dvije nedelje isti: Salata od patlidžana sa paradajzom.
Kako se pravi:
Uzmite jedan veliki plavi patlidžan, isjecite ga na šnite, posolite sa malo morske soli i ostavite 10 minuta da ispusti sok. Nakon toga, isjecite na kockice, dodajte na kockice isečen veći paradajz, sve prelijte sa kašikom maslinovog ulja i ostavite da još malo odstoji. Pored toga, možete da popijete šoljicu kafe ili zelenog čaja. Kafa i čaj se piju bez šećera.
Ručak
Supa od patlidžana: Da bi je napravili, potrebna su vam jedan ili dva patlidžana, koja ćete isjeći na trake i lagano propržiti na maslacu. Zatim dodajte paškanat isečen na sitne kockice, svežu papriku isječenu na trakice, šargarepu, luk i dinstajte pet minuta. Zatim, povrće spustite u ključalu slanu vodui kuhajte pet minuta. U supu možete dodati zeleniš. Količina supe koja se može pojesti nije ograničena.
Večera
Dinstani patlidžan sa povrćem: 1 patlidžan pečen u rerni, začinjen sa malo bijelog luka. Pored toga, dozvoljeno je 2 kriške ražanog hljeba, težine ne veće od 30 grama i šolja nemasnog jogurta ili kiselog mlijeka.
Ideje za naredne dane: Kao što ste u gornjem primeru videli – sve se vrti oko patlidžana – prisutan je u sva tri obroka. Budući da je doručak uvijek isti, pustite mašti na volju za ostala dva obroka koja mogu biti i: grilovan patlidžan sa prelivom od soja sosa ili mladog sira, pečen u teflon tiganju pa serviran uz dodatak nekoliko komada tunjevine, dinstan u sopstvenom sosu sa sezonskim povrćem.
Izvor: zena.blic.rs