Objavljeno: 25.04.2014 u 9:24 | Hrana i piće, Zdravlje | Komentara:

Njemački eliksir zdravlja za koji do sada niste čuli

eliksir

Glavne namene eliksira su lečenje i prevencija zakrčenih arterija (arteroskleroza), regulisanje povišenih masnoća u krvi, sprečavanje umora, lečenje infekcija i prehlada, intenzivno jačanje imunog sistema, čišćenje jetre… Radi se o napitku sastavljenom od belog luka, limuna, đumbira i vode.

Recept

Potrebni sastojci

4 veće glavice belog luka
4 kompletna limuna sa korom
Manji koren đumbira (cca 3-4cm) ili dve supene kašike
2 litre ćiste vode

Priprema

Limun dobro operite i isecite na komadiće. Ogulite beli luk i zajedno sa limunom i đumbirom ubacite u blender. Izmiskajte dobro u jednoličnu masu. Tako izmiksanu smesu dodajte u metalnu posudu, uspite 2 litra vode i zagrejte sve skupa uz mešanje do tačke ključanja. Odmah pred tačku ključanja isključite i pustite da se sve dobro ohladi. Procedite kroz srednje gustu cediljku i napunite u staklene flaše.
Napitak se pije svaki dan po jedna čaša od 2 dcl najmanje 2 sata pre jela, odnosno na potpuno prazan želudac. (Ukoliko vam ne smeta možete preskočiti ceđenje i piti gustu kompletnu smesu). Napitak čuvajte u frižideru.
Tura traje 3 sedmice uz svakodnevno konzumiranje jedne čaše nakon čega trebate napraviti pauzu od jedne sedmice te možete opet nastaviti konzumiranje u istom ciklusu. Ukoliko vam ukus ne odgovara možete dodati meda po ukusu. Nakon 3 sedmice korištenja trebali biste osetiti značajnu regeneraciju tela od korištenja napitka. Napitak je osim već navedenih blagodati posebno koristan u sprečavanju kalcifikacije u telu koja izaziva kamenčiće u organima i zakrčenje krvnih sudova.

 

Izvor: Narodni-lijekovi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: