Objavljeno: 27.10.2013 u 12:48 | Hrana i piće, Zdravlje | Komentara:

Limunada u službi zdravlja

limunadaBlagotvorni efekt limunovog soka poznat je od davnina u narodnoj medicini.

U kombinaciji sa toplom vodom ovo voće pomaže kod probavnih smetnji, rješava probleme sa mučninom, nadutosti i žgaravicom. Redovno konzumiranje soka od limuna pomaže našim crijevima da učinkovito uklone sve štetne materije i toksine.

Narodna medicina ističe djelovanje limuna kao prirodnog čistača naše krvi koji čuva zdravlje krvnih sudova, odnosno arterija, i sprječava mogućnost njihovog začepljenja.

Sok od limuna potiče jetru da proizvodi više žuči nakon obilnog i masnog obroka, što pomaže njihovu probavu, a sastavni je dio gotovo svih preparata u otapanju kamenaca iz žuči. Zbog toga se nakon obroka preporučuje uvijek popiti čašu limunade.

Izvor: www.kakolijeciti.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: