Objavljeno: 07.10.2014 u 8:40 | Hrana i piće, Zdravlje | Komentara:

Kako izliječiti upalu grla i krajnika za samo 4 sata!

Naši preci su imali veliko iskustvo u liječenju različitih bolesti i poznavali su korisne recepte u liječenju istih. Sve te recepte ljudi su prenosili iz generacije u generaciju – i oni su došli i do nas.

Jer, prije svega, ono što je dobro i korisno – nikad se ne zaboravlja. Ovdje vam predlažemo još jedan narodni i vrlo efikasan recept za liječenje upale grla i krajnika, koji garantira brz oporavak, u lakšim slučajevima – za samo 4 sata!

DIY-peeling-piling-od-kave-

Napitak za upalu grla i krajnika – recept:

80 gr samljevenih sjemenki kima (kimel, obični kim, lat.Carum carvi) preliti s 200 ml vode i kuhati 15 minuta.

Dobit ćete gustu rastezljivu masu, koja sliči na talog kafe. Procijedite i dodajte 50 ml vode pa ponovo dovedite do ključanja.

Skinite s vatre i dodajte 1 žlicu konjaka (ili vinjaka).

Vaš lijek je spreman!

Kako konzumirati napitak

Pijte svakih 30 minuta po 1 žlicu. Već poslije 2 sata bol u grlu će polako nestajati, a i lakše ćete gutati. Poslije 4 sata možete završiti tretman.

Možete piti i duže, u težim slučajevima.

Ovaj napitak preporučuje se svima koji su više podložni prehladama, često imaju upaljeno grlo i krajnike.

Izvor: uspesnazena.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: