Objavljeno: 09.10.2013 u 23:34 | Zdravlje | Komentara:

Kako izbaciti kamence i pljesak iz mokraćne bešike i mjehura

bubrezni_kamenacDonosimo vam neke recepte za prirodno liječenje (izbacivanje) kamenca i pijeska iz mokraćne bešike ili mokraćnog mjehura.

Uzmite po dvije žlice preslice, medvjeđeg grožđa, smrekovih bobica (samljeveno) i list šumske jagode, 3 žlice suhe ljuske od mahuna i žlicu crvotočine. Sve dobro promiješati. Od te mješavine 10 žlica kuhajte u 2 litre vode dok se ne ukuha na polovicu. Od tog čaja piti po šalicu triput dnevno prije jela.

Dvije žlice koštica od divljih trešanja istuče se u avanu i stavi u decilitar alkohola 96% jakosti. Boca se dobro začepi i ostavi 10 dana stajati. Od tog lijeka uzima se jedanput dnevno 6—10 kapi razrijeđeno s malo vode.

Još jedan dobar recept: Jednu žlicu sjemena od dinje istući u avanu i kuhati 2—3 minute u 2 decilitra vode. To piti više puta dnevno.

Uzeti 3 žlice smilja (cvijet), preliti sa pola litre vrele vode i ostaviti poklopljeno 8—10 sati. Ocijediti, piti u 3 navrata.

Na sitno istucati oko 25 g koštica divljih trešanja, tome dodati 80 g obična špirita. Ostaviti tjedan dana da stoji u začepljenoj staklenki na umjerenoj temperaturi. Dnevno piti 5—6 kapljica.

Šaku lanenog sjemena preliti sa pola litre vrele vode. To piti svaka dva sata po 1 decilitar. Svaki dan pravi se svježi čaj.

Čaj od ljeskova lišća ili šipkovih zrnaca koristi kod mokraćnog mjehura.

Izvor: prirodni-recepti.blogspot.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: