Objavljeno: 23.03.2014 u 13:36 | Zdravlje | Komentara:

Jeste li pušač? Na prirodan način očistite pluća od nikotina i katrana.

pluca-pusenje-ocistite

Razne namirnice mogu nam pomoći očistiti pluća od katrana i spriječiti neugodne posljedice pušenja.

Pušenje ostavlja razne neugodne tragove na našem tijelu, a jedan od najopasnijih je onaj u plućima, gdje se talože katran i nikotin. Među raznim namirnicama koje čiste pluća, možda je i najjači selen, izuzetno moćan antioksidans koji se može naći u tuni, bakalaru i lososu, no jednako tako i u jajima i žitaricama. Preporučuje se konzumacija jaja i žitarica.

Kukuruz šećerac također ima antioksidativno djelovanje, no problem je u rasprostranjenosti GMO sorti, pa pripazite i jedite isključivo onaj za koji ste sigurni da je prirodnog podrijetla.

Đumbir se konzumira u obliku čaja od ribanog korijena i olakšava disanje izbacujući toksine iz pluća, a ujedno je i dobar dodatak jelima.

Bijeli i crveni luk sadrže više tvari s antikancerogenim učinkom, a izuzetno je koristan kod osoba koje imaju karcinom jer sprječava rast novih stanica raka.

Domaći recepti uključuju i čaj od borovih iglica kojim se ispiru usta i grlo, no njegovo blagotvorno djelovanje uključuje i izbacivanje toksina iz pluća. Pluća ćete dezinficirati i koprivom, bilo kao mladom salatom ili čajem, a od voća je najbolji saveznik naranča, puna kriptosantina koji djeluje preventivno protiv karcinoma pluća.

Izvor: zdravlje-viva.blogspot.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: