Objavljeno: 24.03.2014 u 7:43 | Hrana i piće, Zdravlje | Komentara:

5 savjeta da se osjećate mršavije već sutra

Kada god nam se približi ljeto svi mislimo o tome kako da postanemo bar malo mršaviji. Brzo. Pa, nema čarobne formule, ali postoji par trikova sa kojima se već slijedećeg dana možete osjećati “izduvanije”, lakše, mršavije.

treba_vjezba

Ako želite da se riješite nadutosti, i smršate što brže, pored zdrave ishrane, slijedite ovih 5 savjeta i već ćete se sutra osjećati bolje.

Preskočite so: Ukoliko vam se čini da ste puni vode, onda izbjegnite taj osjećaj “naduvenosti” smanjenjem unosa soli. Ne kupujte konzervisanu hranu, jer može sadržavati više soli, koristite više začina, bilja i limunovog soka umjesto soli, uzimajte so prstima da bolje kontrolišete doze. Koristite više hrane za detoksifikaciju.

San: Ukoliko se osjećate umorno, kao da se jedva vučete, onda nećete moći ni vježbati. Veći ćete apetit imati ako niste dovoljno spavali. Odmor je vrlo važan, jer ćete manje žudeti za hranom.

Kretanje: Odmah otiđite u šetnju. Plivajte, hodajte brzo, prepješačite na drugi kraj grada, otiđite u park, džogirajte, preznojite se, izmorite se. Višak tečnosti će izaći iz vas i odmah ćete se osjećati lakše.

Voda: Bacite sva ona gazirana pića i tražite vodu. Čistu ili sa limunom. Možete je obogatiti i na mnoštvo drugih načina, sa voćem ili krastavcima.

Kuhajte sami: Kada jedete u restoranima ili, u još gorem slučaju, brzu hranu, ne možete kontrolisati porcije, pa često ni šta to vi tačno jedete. Kupite na tržnici vrećicu punu zdravog povrća, malo ribe, ukusnih začina, maslinovo ulje i pripremite sebi pravi zdravi obrok.

Izvor: lifepressmagazin.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: