Objavljeno: 05.11.2013 u 0:01 | Hrana i piće, Zdravlje | Komentara:

Jesensko mršavljenje – sad je pravi trenutak!

Jesenske žetve osim divnog ugođaja i prekrasnih boja donose i mnoštvo namirnica pogodnih za održavanje tjelesne težine. Ako želite izgubiti nekoliko kilograma, sada je pravo vrijeme za to. Dajemo vam popis jesenskih plodova koje ćete s užitkom jesti, ne razmišljajući pritom o kalorijama. Pokoja litra gemišta – ipak neće pomoći pri dijeti, žao nam je …

jesen-mrsavljenje-kelj-kupus-jabuke

A eto i popisa zdravih jesenskih namirnica za težak boj protiv suvišnih kilograma!

Jabuke
S jako malo kalorija i bogate vlaknima, jabuke su idealna zasitna grickalica između glavnih obroka. A i idealne su za darak kad nemate love ni za lizalicu!

Bundeva
Sadrži vitamin A, beta-karoten i vlakna. Sjemenke bundeve pomažu u regulaciji kolesterola i utječu na veselje jer sadrže triptofan – aminokiselinu važnu za proizvodnju serotonina, koji utječe na naše raspoloženje. Jeee!

Brokula
Sadrži malo kalorija, a bogata je hranjivim tvarima koje štite tijelo od bolesti, uključujući i rak. Ima u sebi snažan antioksidans, vitamin C, folnu kiselinu, značajnu količinu kalcija , kalija, željeza te vitamina B1, B2, B3, B6. Brokula se može jesti i sirova, ali ima bolji okus kad se skuha.

Kelj
Kelj je nesumnjivo zvijezda povrća. Kao i brokula, cvjetača i kupus, i kelj ima snažna detoksikacijska svojstva, mnoštvo vitamina i vlakana. Smanjuje rizik od raka jajnika i dojke te smanjuje rizik od artritisa.

Kupus
Kupus je bogat antioksidansima , vitaminima C i K, vlaknima i kalijem, te spada u kategoriju povrća koja imaju dobru reputaciju u borbi protiv raka. Jeste li i vi pomislili na sarmu?

Izvor: punkufer.dnevnik.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: