Objavljeno: 07.12.2013 u 18:27 | Hrana i piće, Zdravlje | Komentara:

Azijskom bundevom liječite dijabetes

azijska_bundevaPreliminarni rezultati studije iz Kine pokazuju da ekstrakt azijske bundeve usporava tok šećerne bolesti tipa 1.

Kod ljudi koji boluju od šećerne bolesti tipa 1, imuni sistem greškom napada beta stanice gušterače koje proizvode inzulin. Bez inzulina, razina šećera u krvi postaje prekomjerno visoka, a organizam ne može da iskoristi šećer pa život bolesnika zavisi od primanja inzulina.

Integralno pecivo štiti srce . Ishrana koja obiluje integralnim žitaricama omogućava brže skidanje kilograma, ali i smanjuje rizik od kroničnih bolesti poput dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti. Tijekom istraživanja se pokazalo da ova biljka smanjuje razinu upalnog markera koji se povezuje sa povećanim rizikom od dijabetesa, povišenog krvnog pritiska i kardiovaskularnih bolesti.

Izvor: biljke-kao-lijek.blogspot.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: