Objavljeno: 03.11.2013 u 23:00 | Hrana i piće, Zdravlje | Komentara:

5 vrsta namirnica koje mogu upropastiti vaš seksualni život

Ono što svakodnevno konzumiramo može ozbiljno uticati i na naš seksualni život. Pored namirnica koje nam poboljšavaju seksualni život, postoje i one koje neće dobro uticati na naš učinak u spavaćoj sobi. Pogledajte kojih 5 namirnica mogu da ozbiljno utiču na vaš seksualni život:

teska-hrana-za-tijelo

1. So
Visok unos natrijuma je jedan od glavnih krivaca za visok krvni pritisak, koji, sudeći po najnovijoj studiji Univerziteta Tulejn, izaziva erektilnu disfunkciju koja ne može biti tretirana lijekovima namjenjenim za poboljšanje libida.

2. Soja
Studija koju je sproveo Univerzitet Harvard otkrila je da ishrana bogata sojom može dovesti do erektilne disfunkcije. Do ovoga dolazi zbog toga što soja povećava nivo estrogena u organizmu i smanjuje nivo testosterona, prenosi b92.net.

3. Konzervirana hrana
Unutar svake konzerve nalazi se hemikalija Bisfenol A. Muškarci koji su izloženi visokom nivou ove hemikalije imaju četiri puta veće šanse da dobiju erektilnu disfunkciju i sedam puta veće šanse za probleme sa ejakulacijom.

4. Trans masti
One su najgori makro-nutrijenti za zdravlje kardiovaskularnog sistema, a uspješna erekcija zavisi od zdravlja srca i njegovog pravilnog rada.

5. Šećer
Istraživanja su pokazala da se nivo testosterona smanjuje i za 25 odsto kada imamo previše šećera u krvi, a kada se nivo testosterona spusti, to utiče na erekciju.

Izvor: namirnice.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: