Objavljeno: 15.10.2013 u 13:01 | Ideje i Savjeti, Zdravlje | Komentara:

10 savjeta kako do ravnijeg trbuha

Iako je pakleno teška, ovo ipak nije nemoguća misija. Jednostavno morate svakodnevno paziti što stavljate u tanjur. Evo nekoliko savjeta koji bi vam trebali osigurati bolju figuru od sadašnje.

muskarac-torzo-trbuh-trbusnjaci-seksi-kornjaca-plocice

1. Započnite dan s toplom vodom s limunom.
Šalica tople vode sa iscijeđenim sokom od limuna budi probavni sustav i metabolizam.

2. Izbjegavajte ujutro jesti mliječne proizvode
Mnogi ljudi osjećaju veliku nelagodu nakon što konzumiraju mliječne proizvode. Ako ste i vi jedni od njih, pokušajte ih zamijeniti s ne pretjerano teškim sendvičem ili voćem. Banane su, recimo, super zdrave za doručak.

3. Jedite sporije
Ako jedete u hodu ili brzo žvačete hranu, zrak zarobljen u probavnom sustavu stvara nadutost. Dakle, jedite polako i uživajte u okusu hrane.

4. Pijte više vode
Već i sami jako dobro znate da voda pomaže eliminirati toksine i višak soli iz tijela. Detoksikacija vašeg probavnog sustava poboljšava probavu i osjećat ćete se puno bolje.

5. Ne žvačite žvakaće
Ako se želite osloboditi osjećaja nadutosti, izbjegavajte žvakaće gume. Osim što gutate zrak, žvakaće sadrže puno šećera i nikako nisu saveznik ravnog trbuha.

6. Jedite kvinoju (Quinoa)
Ova biljka sadrži vlakana i kalij, vrlo važne za ravan trbuh i dobru probavu. Napravite salatu od kupusa, kelja, kvinoje i jagodičastog voća, i osjećat ćete se izvrsno do ručka i dalje.

7. Nemojte pretjerivati u hrani
Jedan od razloga zbog kojih se osjećate naduto je prejedanje. Jedite samo kada ste gladni i naprosto prestanite kada ste siti. Ali odmah, i nema vraćanja za stol!

8. Jedite grickalice koje sadrže vlakna
Između obroka jedite vlaknima bogate grickalice koje će vam poboljšati probavu. Idealne su one koje sadrže avokado, kruške i maline.

9. Pijte čaj za probavu
Čaj s đumbirom, limetom, metvicom ili cimetom smiruje želudac i poboljšava probavu. Pijte ga nakon večere i osigurajte si mirnu i ugodnu noć.

10. Idite spavati na vrijeme
San regulira metabolizam, a to je vrlo važno i za zdravlje i za figuru. Snom pomažete tijelu da funkcionira u punom kapacitetu.

Izvor: punkufer.dnevnik.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: