Objavljeno: 17.10.2013 u 12:21 | Hrana i piće, Lifestyle | Komentara:

Zdrava navlakuša: Recept za drugačiji pomfrit

Kraljica jeseni, mesnata bundeva, sveprisutna je u kuhinji gurmana bilo da se služi kao predjelo, glavno jelo, prilog ili desert. Jedno od njezinih definitivno najzanimljivijih lica kojemu neće moći odoljeti ni najmlađi je pomfrit s velikim predznakom zdravog.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Iako je vladarica u brojnim kuhinjama mnogi bundevi na svom tanjuru ne žele dati šansu. Baš zbog toga idealna navlakuša koja će slomiti nepce tvrdoglavih je pomfit od bundeve.

Naravno s velikim predznakom zdravog kako se to od kraljice jeseni i očekuje jer za razliku od krumpira, bundeva sadrži manje ugljikohidrata i veliki postotak vode što je čini miljenicom dobre linije.

Sastojci:
- 35 dag hokaido bundeve
- sol, papar
- malo čili papričice
- maslinovo ulje

Priprema:
Bundevi ogulite koru, očistite je od sjemenki i mesnati dio narežite na trakice debljine oko 1 cm. Stavite narezanu bundevu u veliku posudu zalijte je maslinovim uljem te dodajte začine i sve dobro izmiješajte. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, u međuvremenu na tepsiju koju ste prethodno obložili masnim papirom posložiote narezanu bundevu i pecite oko 20 minuta.

Savjet: Bundeva je slatkastog okusa koji trpi razne vrste začina, pa stoga slobodno dodajte prije pečenja svoje omiljene favorite svježih ili suhih listića. Naš savjet su majčina dušica, peršin i ružmarin.Pomfrit možete poslužiti uz vrhnje, svježi mladi sir ili umak od rajčice. razlozi su da bundeva istisne krumpir.

Izvor: Dnevnik.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: