Objavljeno: 08.09.2014 u 20:11 | Hrana i piće, Lifestyle, Recepti | Komentara:

Zaboravite sve dosadašnje recepte: Ovo je najbolji i najbrži recept za spremanje ajvara!

Ipak, uvriježeno je mišljenje da za njegovu pripremu treba mnogo vremena i truda, ali s receptom kojega vam donosimo to više ne mora biti tako.

ajvar-najbrzi-i-najbolji-recept

Odlično prija uz roštilj, razna jela od mesa, suhomesnate proizvode, a može proći i kao samostalna namirnica namazana na komad ukusnoga kruha. Pogađate, riječ je o mnogima omiljenom ajvaru! No, ajvar spremljen u vlastitim domaćinstvima ne može nadmašiti niti jedan kupljen u trgovinama. Ipak, uvriježeno je mišljenje da za njegovu pripremu treba mnogo vremena i truda, ali s receptom kojega vam donosimo to više ne mora biti tako.

Potrebno vam je:

-tri kilograma dona domaćih crvenih paprika

-dva malo veća patidžana

-bijeli luk

-papar u zrnu

-ulje, sol, šećer i ocat

Za početak svježe paprike potrebno je oprati, a zatim očistiti te samljeti, a onda staviti na ulje i pržiti. Patlidžan također valja oprati i oguliti, te po istom principu samljeti, a nakon toga dodati paprikama i nastaviti pržiti. U tu smjestu dodati soli po ukusu, ali ne zaboravite staviti i malo šećera. Naravno, ajvaru dodajte i octa te nekoliko režnjeva bijelog luka, i papra po ukusu.

Kada vaša smjesa počne nalikovati ajvaru, odnosno kada je proces prženja gotov vrelo nalijevajte u staklenke. Čvrsto ih zatvorite, a poklopce im okrenite prema dolje, savjetuju na coolinarici.

Izvor: dnevno.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: