Vitaminska bomba ruskog akademika koja ekspresno jača imunitet
Pasta ruskog akademika Amosova je prava vitaminsko-mineralna bomba. Ova mješavina je pravo skladište vitamina i mikroelemenata. Akademik Amosov je preporučivao postoperativim pacijentima ovu zdravu mješavinu za brz oporavak organizma. Izuzetno je korisna i za zdrave ljude, piše portal uspesnazena.com
Pasta nadoknađuje deficit vitamina, posebno u zimskom periodu, sezoni gripa i prehlada. Ova mješavina je izuzetno dobra za jačanje kardiovaskularnog sistema i za jačanje imuniteta.
Sastojci: po 200 grama suvog grožđa, suvih kajsija, suvih smokava, oraha, meda i jedan limun sa korom.
Priprema: Sve sastojke sameljite na mašini za mljevenje mesa (ili sitno isjeckajte), dodajte med, promješajte i preručite u tegle. Čuvajte u frižideru.
Uzimajte po 1 supenu kašiku, dva puta dnevno. Ujutro na prazan stomak, i uveče prije spavanja, uz šolju tople vode ili mlijeka.
Za djecu (ne mlađu od 3-4 godine) – po 1 kafenu kašiku, na isti način.
Prije pripreme ove mješavine: Većina voća se prije sušenja tretira određenim hemikalijama zbog dugotrajnosti. Obavezno ih dobro operite prije konzumiranja. Po pravilu, suvo voće treba potopiti u sud sa prokuvanom i ohlađenom vodom preko noći. Ujutro, vodu prosuti, a voće ponovo isprati pod jakim mlazom vode i ostaviti ga da se osuši.
Izvor: uspesnazena.com