Objavljeno: 26.07.2013 u 22:15 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

Tablica mršavljenja: Aktivnosti koje tope kilograme bez kapi znoja

Plivanje je jedna od najboljih fizičkih aktivnosti jer osim što u njoj uživamo aktivira sve mišiće i trošimo kalorije. Donosimo tablicu vodenih aktivnosti koju morate ponijeti sa sobom na godišnji odmor, a koja će vam pomoći da smršavite dok se zabavljate

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Istraživanje je pokazalo kako je dovoljno dnevno organizam unijeti samo 100 kalorija viška i neželjeni kilogrami polako se počinju nakupljati. No uz odgovarajuće zabavne aktivnosti koje nisu klasične vježbe, ali su zato jednako učinkovite to nije nikakav problem.

Svako pokretanje tijela je fizička aktivnost, pa tako možete trošiti kalorije bez da znate da ih trošite. Iskoristite godišnji odmor za zabavu, ali i aktivnost u moru i zaplivajte prema liniji o kakvoj već dugo maštate.

Plivajte 1 sat dnevno
Plivanje je jedna od najboljih fizičkih aktivnosti jer osim što u njoj uživamo i mogu je raditi osobe svake životne dobi, aktivira sve mišiće i to bez opterećenja na zglobove.

Ako slobodno vrijeme provodite na plaži svaki ulazak u more neka bude upotpunjen nekom aktivnošću u trajanju od 15 do 20 minuta. Nekoliko ulazaka u more i vaš dnevni trening od sat vremena je odrađen čime može potrošiti preko 900 kalorija.

Kako biste zaista bili sigurni da ćete potrošiti sve zalihe unesenih kalorija proučite tablicu.

Redovi u tablici opisuju aktivnost u moru u trajanju od sat vremena, a stupci označavaju vašu tjelesnu težinu.

Tablica potrošnje kalorija u sat vremena plivanja:

tablica-kalorije-trening

Foto: Zadovoljna.hr

( Moj.ba )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: