Objavljeno: 10.09.2015 u 21:15 | Lifestyle, Savjetnik, Zdravlje | Komentara:

Šta se dogodi kada stavite bijeli luk u uho? Odgovor će vas dobro iznenaditi!

Blagodeti bijelog luka poznate su vijekovima. Još su drevni narodi primjenjivali bijeli luk u službi zdravlja. Ovaj prirodni antibiotik ima i višestruku primjenu.

bijeli-luk-u-uhu

Uvijek možete da ga pojedete sirovog, a kako biste izbjegli neprijatan miris, zamotajte manji komadić u kuglicu hljeba, pa je potom progutajte.

Prema sajtu „Healthy food star” čen bijelog luka može da ublaži bolnu upalu uha. Jednostavno postavite čen u ušnu školjku, vodeći računa da bude na površini.

Prespavajte, a sutradan bi bol trebalo da sasvim nestane.

Bijeli luk zapravo pomaže da se uvo očisti od nakupljenog sekreta tako što ga omekša. Takođe, smanjuje i upalu.

Ipak, prije nego što se odlučite na primjenu ovog načina liječenja, preporučujemo vam da konsultujete svog otorinolaringologa, ili potražite savjet nekog ljekara. Takođe, ovu metodu nemojte primjenjivati kod djece.

Izvor: zena.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: