Objavljeno: 25.01.2018 u 12:46 | Lifestyle, Ljubav i Sex | Komentara:

Spremio sam ženi savršeno romantično veče, a onda mi je priznala O KAKVOJ PERVERZIJI MAŠTA: Pristao sam ne sluteći da ću se GORKO KAJATI

Dok sam stajao i gledao svoju ženu, Lusi, kako pijucka vino na terasi dok klinci ušuškani spavaju, bio sam uvjeren da romantično veče koje sam isplanirao sa njom ide savršeno.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Sa dva mala djeteta, se*sualni život sveo nam se na nepostojeći. Ja sam se preselio u dnevnu sobu jer su klinci zahtevali da spavaju sa njom. Pored toga, stalno je govorila da joj se više ne sviđa kako ozgleda gola. Zato sam za to veče spremio sve – cvijeće, šampanjac i njenu omiljenu hranu. Ali i Lusi je imala plan.

- Džek…mislim da mi se dopada poliamorija. Hoću da spavam sa drugim ljudima, ali hoću da i ti to radiš – rekla mi je bez oklijevanja.

Sad je trenutak da vam kažem da smo Lusi i ja zajedno 10 godina, od čega 9 u braku. U tako dugim vezama mislite da vas ništa više ne može iznenaditi. Ali eto, nikako nisam bio spreman na to.

Rekla mi je da je proteklih par mjeseci čitala mnogo na temu poliamorije, ili, kako je ona nazivala, “etička nemonogamija”. Kako mi je objasnila, u tom konceptu oba partnera mogu da spavaju sa kim god žele – sve dok se i druga strana slaže sa izborom.

Da li je bilo vino u pitanju ili moja želja da se podmladim, a možda i činjenica da ovo zvuči kao san svakog muškarca, prihvatio sam predlog sa oduševljenjem. Ujutro mi je stvar ipak djelovala drugačije. Za doručkom sam je pitao da li već ima nekog na umu povodom naše “etičke nemonogamije”. Rekla mi je da je više razmišljala o ženama nego o muškarcima (to mi već nije bilo čudno, jer je Lusi prije mene imala veze sa par žena).

Nedelju dana kasnije, napravio sam profil na Tinderu. U isto vrijeme, poslao sam na Fejsbuku poruke bivšim djevojkama, uključujući i jednu koju još nisam prebolio. Nisam im ništa predlagao, rekao sam da samo hoću da obnovimo kontakt.

Onda, jedne večeri, predložio sam Lusi da ipak prvo probamo staromodne načine da popravimo brak, recimo bračno savjetovanje. Odbila je s prezirom, jer smo to već pokušali i nije nam uspjelo. U jednom trenutku rekla mi je da ćemo se ili prebaciti na poliamoriju ili razvesti. Pristao sam na poliamoriju.

A onda mi je priznala jednu stvar. Iako mi je rekla da je razmišljala samo o ženama, sada kaže da ipak ima jednog muškarca na umu. Upoznala ga je na zabavi prije par mjeseci i sad hoće na sastanak sa njim, a želi i se*s sa njim. Pravim se da mi je to razumljivo, a zapravo sam uništen. Već smo postavili i neka pravila – recimo da svako od nas uvijek mora da koristi kondom. Iskreno, ovo je bila najbjednija tačka našeg braka.

Dok sam stajao sa njom pred oltarom, zamišljao sam da ćemo u našem braku biti samo nas dvoje. Sad me gura u nešto što uopšte nisam ni želio.

Bijesan, vraćam se Tinderu. Već sutradan imam gomilu potencijalnih djevojaka, a dobio sam čak i par brojeva telefona. Međutim, napravio sam veliku grešku – čekao sam da se sa tim djevojkama malo bolje upoznam pa im tek onda rekao svoju situaciju, i naravno, odmah bi me blokirale.

Bliži se datum Lusinog sastanka sa frajerom, a ja grozničavo tražim nekog na Tinderu. Onda je naišla Nel, koja i sama na svom profilu kaže da je poliamorna. I ona ima muža već 11 godina. I još važnije, hoće na sastanak sa mnom.

Par dana kasnije, Lusi mi pokazuje šta planira da nosi na sastanku: prekratku i preusku haljinu koju je kupila za tu priliku i cipele sa visokom štiklom. Izgleda fantastično i ne možemo da se suzdržimo, vodimo ljubav pri čemu izgleda da nas oboje uzbuđuje pomisao da će ona imati se*s sa drugim muškarcem.

SASTANAK

Čekam da Nel stigne u kafić. I stiže, i ljepša je nego na slikama. U isto vrijeme i Lusi je sa svojim potencijalnim dečkom a ja pokušavam da zaboravim tu činjenicu. Lijepo mi je sa Nel ali se stalno pitam da li moja žena u tom trenutku ima se*s sa drugim. Moje veče završilo se poljupcem. Kupujem pivo, pratim bebisiterku i spavam kao beba s obzirom na to da mi je žena u tim trenucima vjerovatno u krevetu sa drugim muškarcem. Dobro, tješim se, bar znam gdje je.

JUTRO POSLIJE

Sljedećeg jutra nastupila je realnost. Dvoje kenjkave djece, prosut doručak, mijenjanje pelena i haos po cijeloj kući izbili su mi iz glave misli o Lusi.

A onda, dok sjedim na poslu za stolom, polako se vraćam toj priči. I svega pola sata kasnije, Lusi se napokon javlja. Mamurna je pa se na trenutak nadam da je bila previše pijana za se*s. Ne, ispostavilo se da su prvo imali se*s, pa onda pili.

Ne obuzima me ljubomora. Obuzima me duboka tuga. Po prvi put u posljednjih par godina plačem iz sveg srca. Spuštam slušalicu i shvatam da je ovo najvjerovatnije kraj mog braka.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: