Objavljeno: 31.01.2017 u 13:15 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

Spojite domali prst sa kažiprstom: Zadržite nekoliko sekundi i riješićete VELIKI PROBLEM

Mudre su poze ruku koje su veoma važne u praktikovanju joge, a jogisti ih zovu i ‘proizvođačima zadovoljstva’. Smatra se, naime, da stimulisanjem pravih nerava na završecima prstiju možete da izazovete kod sebe osjećaj duboke harmonije.

Jogisti predlažu i par mudri koje oni sami najčešće pokazuju učenicima:

GIJAN MUDRA

meditacija-ruke (2)

Ovo je vjerovatno i najpoznatiji položaj šake i prstiju, čak i kod onih koji ne praktikuju jogu, a ovo su njene prednosti:

- Opušta um i podstiče koncentraciju.
- Pomaže da održite oštrinu uma.
- Pomaže vam da utonete u dubok i okrepljujuć san.
- Smanjuje stres i pomaže u borbi protiv depresije.

VAJ MUDRA

meditacija-ruke (3)

Ova mudra, kažu jogisti, pomaže u eliminaciji gasova iz tijela, i pomaže u svim zdravstvenim problemima povezanim sa elementom vazduha, dakle – gasovi, konstipacija, artritis i slični problemi.

PRITHVI MUDRA

meditacija-ruke (4)

Ova mudra, kažu jogisti, pomaže u balansu zemljanog elementa u tijelu. Uz pomoć nje se reguluše težina, a uz to i podstiče cirkulaciju, poboljšava varenje i pomaže u problemima vezanim za nedostatak vitamina.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: