Objavljeno: 29.10.2015 u 20:20 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

Sok koji izbacuje sluz iz dječjih pluća i diže imunitet: Jedna čašica čini čuda! (RECEPT)

Ovaj pripravak je izuzetno djelotvoran kod suzbijanja dječjeg kašlja i vraćanje imuniteta

zob

Ovaj recept je namijenjen za djecu koja danima kašlju i iz pluća im se čuje blago “škripanje”. Naime, jedna čašica ovog soka će pomoći da se oslobode sluzi i da povrate imunitet.

Sastojci:

1 šalica oljuštene zobi
1 šalica šećera
1 šalica vode

Priprema:

Zob operite pa opranu stavite u jedan lončić zajedno sa šalicom vode i šalicom šećera (zapremina šalice – 200 ml). Pustite neka smjesa prokuha i vrije par minuta. Najbolje je kuhati uvečer i ostaviti da smjesa odstoji do ujutro. Ujutro procijedite od zobi i i spremite ljekovitu tekućinu u staklenku. Držite u hladnjaku. Od ove jedne smjese (1 šalica zobi + 1 vode + 1 šećera) imat ćete soka dovoljno za 4 do 5 dana.

Primjena:

Svako jutro na prazan želudac dajte djetetu po jednu “rakijsku” čašicu ovog soka (oko 30 ml) i tako punih 40 dana. Zatim napravite pauzu od 15 dana, pa opet dajete sok svako jutro narednih 40 dana. Dijete će izbaciti sluz iz organizma i povratit će izgubljeni imunitet.

Bitno je da ne preskačete dane, da dijete svako jutro popije ovaj sok i da se držite termina od 40 dana primjene, pa odmor od 15 dana pa opet 40 dana ispijanja soka.

Kada jednom prođete ovu kuru s djetetom, više nećete imati potrebe za njom jer dijete neće biti toliko sklono prehladama i virusima.

Zašto zob?

Istraživanja su pokazala da je zob jedna od biološki najvrjednijih namirnica na Zemlji, ali također i vrlo ljekovita biljka! Ako se od zrna zobi ukloni neprobavljiva pljeva, zob sadrži mnoštvo visokovrijednih bioloških ljekovitih i djelotvornih tvari, među ostalim, lecitin, vitamine A i B, razne korisne bjelančevine i kiseline, niacin, biotin, kalcij, željezo, fosfor, cink, kalij, magnezij, jod i druge važne elemente za živa bića koji se u zobi javljaju u tragovima.

Sluz od zobi pripremljena kao juha ili kaša nezamjenjiva je hrana za bolesnike koji se oporavljaju od operacije želuca i crijeva, čira na želucu, žutice te bolesti pluća i grla, žučne kesice, bubrega, krvotoka i šećerne bolesti.

Izvor: stil.kurir.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: