Objavljeno: 04.12.2018 u 12:22 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

Smršala sam 30 kilograma, NI KROČILA NISAM U TERETANU, a jedem VIŠE NEGO RANIJE: Ovo je moja tajna i TAKO JE JEDNOSTAVNA

Da biste smršali, morate da se dobro izgladnite i krenete da religiozno posjećujete teretanu? Ona tvrdi da ništa od toga nije radila, a istopila se!

transformacija-mrsanje

Lusi Lismor (28) iz Australije danas na Instagramu podstiče i inspiriše mnoge na transformaciju, a kaže da je ona sama skinula gotovo 30 kilograma za svega 10 mjeseci bez ikakve dijete, a u teretanu, kaže, nije ni kročila.

- U vrijeme kada sam bila najdeblja, hranila sam se zdravo. Zapravo, jela sam stvari koje većina smatra zdravima a daleko su od toga. Tako bih za doručak pojela mafin ili kroasan sa kafom u koju bih stavila mnogo šećera. Za užinu bih pojela musli štanglicu sa sokom, onda bih ručala sendvič sa šunkom i salatom ili suši. Užina bi bila još jedna velika kafa sa šećerom, a onda bih večerala veliku porciju paste sa hljebom, i uz to sladoled – kaže ona.

Primjećivala je, kaže, da je sve veća i tromija i počela je da se stidi svog izgleda.

- Jednog dana sam na televiziji slučajno uhvatila emisiju o transformacijama i shvatila da to isto mogu i ja. Počela sam da izučavam sve o nutricionizmu i vježbanju. Odlučila sam se za kalisteničke vježbe jer vam ne treba ni teretana a ni tegovi, koristite samo snagu sopstvenog tijela. Istovremeno, uvela sam i promjene u ishrani – kaže ona.

Promjene su takve da danas jedan njen dnevni meni izgleda ovako:

Za doručak jede pečurke, paradajz, avokado tost i poširana jaja. Za užinu će pojesti bananu, ručaće salatu od povrća sa bijelim mesom, užina je malo tamne čokolade ili šaka orašastih plodova sa jogurtom, a za večeru je losos sa pire krompirom i grčkom salatom.

- I dalje jedem šećer, ali u mnogo manjoj mjeri. Imala sam 90 kilograma, i bilo mi je teško da se odreknem starih navika, ali kada sam videla šta sve moje tijelo sada može da uradi, koliko se bolje osjećam i koliko bolje izgledam, shvatam da sam uradila najbolju moguću stvar – poručuje ona.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: