Objavljeno: 15.10.2016 u 10:39 | Hrana i piće, Lifestyle, Recepti | Komentara:

Slatkiš za kojim luduje Jelena Đoković oduševio net – a pravi se tako lako

Zdravi, ukusni i laki recepti Jelene Đoković uvijek oduševe sve, pa je tako nedavno zapalila Instagram kad je objavila sliku kolača koji izgleda… Pa, pogledajte ga sami.

kolac-djokovic2

Jelena je oduševljena ovim kolačom, a recept je više nego jednostavan.

Potrebno je:

– 200 g kakao putera
– 2 kašike kokosovog ulja
– 150 g kakao praha
– 3 kašike javorovog sirupa
– 1 kašičica lecitina
– prstohvat soli

Za sloj od bijele čokolade potrebno je:

– 100 g kakao putera
– 1 kašika kokosovog ulja
– 3 kašike javorovog sirupa
– 1 kašičica lecitina

Priprema:

Istopite kakao puter i ulje, pa u to dodajte sve preostale sastojke. Dobijeno “tijesto” podijelite na dva dijela, pa u jedan dodajte nekoliko kašika kokosovog ili bademovog mleka. Promješajte dobro.

Za sloj od bijele čokolade, istopite puter i ulje, dodajte preostale sastojke i sve dobro promješajte. Sad imate tri činije sa tri različita “testa”. Ostavite ih da se prohlade i malo stegnu, a zatim u kalupe za mafine sipajte po jednu kašiku od svake mješavine, tako da se pomješaju kao na slici. Ostavite u zamrzivaču 30 minuta, a onda – uživajte u slatkišu bez šećera!

Izvor: 24sata.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: