Objavljeno: 03.12.2016 u 11:05 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

Skuvajte četiri limuna uveče, a ujutru popijte tečnost! Dopašće vam se rezultati!

Ovo je stari recept iz Njemačke koji ojačava imunitet, spriječava visok holesterol, izuzetno efikasno čisti jetru i spriječava stvaranje kamena u bubregu.

kuhani-limun

Recept je vrlo jednostavan, a njegov učinak nevjerovatan.

Treba vam:

- 4 neoljuštena limuna.
- Đumbir dugačak oko 4 centimetara ili dvije kašičice narendanog.
- Četiri velike glavice bijelog luka
- 2 litra vode

Priprema:

Dobro operite četiri limuna a onda ih nasjeckajte na manje komadiće. Oljuštite bijeli luk i stavite ga u blender zajedno sa limunovima i đumbirom. Blendujte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Onda to prebacite u tiganj, pomješajte sa vodom i ne prestajte da miješate dok ne proključa. Kada proključa, ostavite da se prohladi, pa nakon što tečnost ocijedite stavite je u staklen u teglu.

Upotreba:

Popijte čašu svakog jutra prije doručka, a onda po čašu nakon svakog obroka. Možete ovo ponavljati dvije do tri nedelje, sa obaveznim odmorom od sedam dana nakon svake nedelje. Već poslije par dana bićete vidno odmorniji i bolje ćete se osjećati.

Cijeli postupak možete pogledati i ovdje:

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: