Objavljeno: 10.07.2015 u 19:13 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

Šest prirodnih lijekova protiv ujeda komaraca

Vaša kuhinja može poslužiti i kao apoteka ukoliko nakon ujeda komaraca koža previše svrbi i pojavi se otok.

ujed-komarcaOve namirnice vam mogu pomoći da ublažite tegobe.

Limun
Ovaj citrus ima prirodna antiupalna i anestetička svojsta i veoma je efikasa u smanjenju otoka nakon uboda komaraca. Jednostavno prepolovite limun i utrljajte jednu polovinu na mesto uboda. Možete pomešati i limunov sok s bosiljkom i ovom mešavinom smanjiti tegobe nakon uboda komaraca.

Beli i crni luk
I crni i beli luk mogu smanjiti otok i zblažiti svrab nakon ujeda insekta. Izmeljajte beli i crni luk i smesu nanesite na mesto uboda. Nakon nekoliko minuta isperite smesu s kože.

Soda bikarbona
Soda bikarbona će momentalno sprečiti svrab usled uboda komarca. Rastvorite u čaši vode kašičicu sode bikarbone, umočite u rastvor peškir i držite na mestu uboda 10-20 minuta.

Aloe vera
Ovo je jedan od najboljih prirodnih antiseptika. Iz biljke izvadite gel, držite ga u frižideru 10 do 15 minuta i zatim nanesite direktno na mesto uboda.

So
S obzirom da ima antiseptička i antiupalna svojstva, so je odličan lek protiv otoka i svraba nakon uboda komaraca. Napravite pastu od soli i nekoliko kapi vode i nanesite na mesto uboda, pa nakon nekoliko minuta isperite.

Led
Niske temperature usporavaju prenos supstanci koje izazivaju u pale, a s obzirom da će mesto tretirano ledom utrnuti, nećete osećati svrab i bol. Držite na mestu uboda kesu za zamrzivač u koju ste stavili kockice leda.

Izvor: stvarukusa.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: